Monday, August 08, 2011

Practicianul in insolventa stagiar va primi lunar o remuneratie cel putin egala cu salariul minim pe economie . Modificarile aduse statutului privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa, precum si Codului de etica profesionala si disciplina a Practicienilor in insolventa, hotarate de Congresul Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa in luna mai au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei. Principalele modificari vizeaza remuneratia practicianului in insolventa stagiar, venitul minim pe care trebuie sa il incaseze un practician in insolventa pentru a avea un stagiar, dar si cuantumul taxelor ce trebuie platite fie pentru examenul de dobandire a calitatii de practician in insolventa, fie pentru cel de definitivat in aceasta profesie.

3 comments:

SMH said...

Ratingul este noua formă de guvernare iar guvernanţii sunt pieţele financiare. Ce imagine: atotputernicii politicieni europeni, americani şi asiatici, abandonaţi în faţa monitoarelor, urmărind, cu sufletul la gură, mişcările anonimilor de pe pieţele financiare ajunşi în situaţia de a dirija miliarde de dolari şi a dicta politicile fiscale şi economice ale lumii. Câtă neputinţă.

Cancelarul federal Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy schiţaseră, la recentul summit de criză al zonei euro, promiţătoare strategii de ieşire din impas. Degeaba. Şi nu-s decât vreo trei săptămâni de atunci. Nici Merkel, nici Sarkozy, nici măcar Barack Obama nu mai sunt, de mult, actori ai scenei globale. Mai degrabă nişte marionete într-o piesă în care decorul - pieţele de capital - are ceva apocaliptic.
De fapt, nimic nu s-a schimbat radical în ultimele două săptămâni. Şi, cu toate acestea, pe burse se vinde tot ce poate fi vândut. Intervenţia agenţiei Standard and Poor's asupra ratingului Statelor Unite nu este decât cireaşa de pe tort. Traducerea liberă a degradării pronunţate la adresa Americii sună astfel: nici preşedintele celei mai puternice ţări din lume, el însuşi considerat cel mai puternic om al planetei, nu se poate pune cu Wall Street.
Consecinţa imediată: creditele pe care le vor antama Statele Unite de acum înainte vor fi mai scumpe. Nimic nu exclude căderea în recesiune. La orizont se întrevede valul doi al dezastrului financiar şi economic început în 2008. Pentru întreaga planetă. De data aceasta, fără posibilitatea ca statele să inventeze soluţii de susţinere a redresării. Căci şi ele, statele, intră, de data aceasta, în criză de lichidităţi. Şi nici nu-şi pot permite noi datorii.Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Wall Street - adevăratul factor de decizie
Aşa stau lucrurile, în zona euro cel puţin. Te sperie puterea pieţelor financiare: dacă pornesc speculaţii împotriva Italiei şi transmit un mesaj de neîncredere în capacitatea statului de a-şi onora angajamentele financiare, dezastrul ar fi iminent. Zonei euro îi este imposibil să preia datoriile Italiei. Uniunea Europeană va trebui să găsească noi măsuri de austeritate.
Şi, până atunci, ar face bine să transforme paraşuta de salvare într-un veritabil fond monetar, util ţărilor intrate în criză. La fel cum mult mai eficientă ar fi Uniunea dacă s-ar îngriji să aibă un veritabil şi funcţional guvern economic.
Continuând politica micilor cârpeli, Merkel, Sarkozy şi compania nu fac decât să grăbească sfârşitul uniunii monetare. E doar o chestiune de timp până când agenţiile de rating vor fura un A din evaluarea Marii Britanii, Franţei sau chiar a Germaniei, excluzându-le din clasa elitelor absolute. Starea structurală a Franţei nu diferă mult de cea a Statelor Unite. Iar Germania e pe drumul cel bun în direcţia creşterii datoriilor publice.

Anonymous said...

* Ce mica e lumea! Niste procurori de la Parchetul General au descoperit caexpertul care l-a ajutat pe Vintu sa scape de sub invinuire in dosarul „FNA - Banca Agricola" era administratorul unei societati la care actionar majoritar era o firma din Cipru, controlata de acelasi Vintu. Cica in dosarul in care Vintu este cercetat pentru favorizarea lui Popa au aparut indicii care pot redeschide dosarul “FNA - Banca Agricola”, prin legaturile dintre firma cipriota Comac siexpertulAlexandru Bunea.Care este de fapt problema: expertul Bunea Alexandru este nimeni altul decat “complicele” lui Traian Basescu din dosarul Flota. Acest Bunea a fost membru al Consiliului Imputernicitilor Statului de la CNM Petromin SA pe cand Basescu era ministru la Transporturi, ambii fiind invinuiti in dosarul Flota. Sursele spun ca, in realitate, expertiza exoneratoare din dosarul Flota musamalizat de DNA, desi e semnata de altii, ar fi fost scrisa de acelasi Bunea Alexandru. Mai sa fie!..

Anonymous said...

In lumea mediatorior, aratam zilele trecute, se prefigureaza un mare scandal. La aceasta ora fac valuri in interiorul acestui nou domeniu doua Hotarari ale Consiliului de Mediere, nr. 2246 si 2247 din 29.07.2011 cu privire la alegerile care trebuiau sa aiba loc de multa vreme si care urmeaza sa fie organizate in curand. Cele doua hotarari – a declarat presedintele Uniunii Mediatorilor Bancari, Tudor Tatu (foto) pentru Lumeajustitiei.ro, pun pe jar mediatorii datorita continutului lor nelegal, neconstitutional si abuziv prin adaugare la lege. Aceste hotarari au fost contestate in prealabil de catre mai multi mediatori, inclusiv de Uniunea Mediatorilor Bancari.


--------------------------------------------------------------------------------

Printre mediatorii care au mai contestat aceste hotarari se afla Robert Ionut Chiriac si in acest sens se aude ca si Asociatia Mediatorilor Galati se pregateste sa faca acelasi lucru. “Aceste hotarari au fost emise, numai asa, sa ameteasca mediatorii si sa isi formuleze scuze in fata autoritatilor dar nu au niciun gand de alegeri”, afirma presedintele UMB, Tudor Tatu.