Saturday, January 08, 2011

Instanta suprema a decis definitiv suspendarea aplicarii HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, ale politistilor si ale functionarilor din penitenciare, confirmand astfel o sentinta a Curtii de Apel (CA) Cluj din septembrie 2010. ICCJ a respins, vineri seara, recursul formulat de Guvern impotriva sentintei nr. 338/2010 pronuntate de Curtea de Apel Cluj, in 28 septembrie 2010, relateaza Mediafax.

Astfel, HG 735/2010 ramane irevocabil suspendata la aplicare conform dispozitivului sentintei instantei clujene. In 28 septembrie, Sectia comerciala si de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Cluj a decis suspendarea executarii HG 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor. Suspendarea s-a dispus pana la pronuntarea hotararii de fond (privind anularea efectelor HG 735).
Reclamantii au invocat faptul ca HG 735/2010 a fost promovata cu incalcarea dispozitiilor privind transparenta decizionala, fiind publicata in Monitorul Oficialfara a fi fost adusa anterior la cunostinta publicului. Totodata, reclamantii au sustinut ca multi dintre militari sunt in imposibilitatea fizica de a face rost, in termenul solicitat, de actele cerute pentru recalcularea, ceea ce va da nastere la situatii. discriminatorii. Potrivit acestora, actul este neconstitutional si imoral, ingradind accesul ulterior la justitie al celor care vor dori sa conteste recalcularea.agenda de business, Banca Mondiala, BNR, bugetul de stat, economie, Emil Boc, FMI, guvern, INS, Ministerul Economiei, pensii, PIB, Prima Pagina, revista presei, romania, salarii, salariu minim

5 comments:

Anonymous said...

Sunt peste 3milioane de angajati la stat, asa este, mai toata lumea primeste direct sau indirect venituri de la stat. Adevarat, salariul mediu este in jur de 3,800EURO/luna dar , de ce sa nu cerem mai mult, daca se poate de ce nu ? Chiar si "multinationalele gen OMV/Petrom (are 49%) au participatie de stat, la fel mai toate celelalte "multinationale", asfaltatorii au contracte exclusiv cu statul, mai toate cap. de productie industriala au statul ca actionar. Daca-i aduni pe toti, rezulta ca 90% din forta de munca primeste beneficii da la stat, ascunse sau la vedere. Deci , TRINTORII, PESTE TOT! NU LE E RUSINE !!! RUSINE neam de mincinosi si complotisti. Ani si ani ati ascuns cistigurile si ati stat cu mina intinsa - nici dupa ce a fost demascata conspiratia "fortei de munca ieftine" (citeste a veniturilor mici) nu aveti rusine. ! Se stie peste tot ca veniturile in romania(o tara cu 98% proprietari) sunt mult peste cele din U.E. A aflat si nokia, si ford si mai toti cei care s-au fraierit investind in tara ti.l.h.ari.lor! V-ati mintit parintii si copii care lucreaza din greu afara sa va trimita bani ca sa umflati buzunarele BNR si ale guvernantilor, ati trait ani de zile din banii "capsunarilor" La munca nu la cersit , javrelor !

Anonymous said...

Creditele neperformante vor apăsa şi în 2011 asupra planurilor şi profiturilor băncilor, a declarat duminică (9 ianuarie 2011) preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea.
Oficialul CEC Bank crede că în 2011, din punct de vedere bancar, va exista o reluare a activităţii în zona retail-ului, în special în a doua parte a anului. ‘Cetăţenii vor începe din ce în ce mai mult să reia consumul, asta şi pe baza activităţii de creditare pe care băncile o să o relanseze în a doua parte a anului’, a afirmat Gheţea, care este şi preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor.

Gheţea se arată împotriva băncilor de nişă. ‘Nu sunt un susţinător al ideii că e bine sa fii bancă de nişă. Pentru că banca de nişă poate avea, la un moment dat, surprize plăcute dar şi neplăcute. E bine să ţii ouăle în mai multe coşuri. Şi atunci când îţi merge rău într-o anumită nişă, te duci în nişa cealaltă’, a mai spus Gheţea. În opinia sa, România are atâtea bănci universale de câte este nevoie.

Potrivit acestuia, vom avea o creştere economică anul acesta. ‘Nu pot să vă dau o cifră dar este o creştere cu siguranţă’, a spus preşedintele CEC Bank. Referitor la viitoarele discuţii cu privire la un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional a afirmat că nu are elementele necesare ca să facă astfel de judecăţi. ‘Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională sunt singurele care pot face aprecieri. Părerea mea este că celelalte păreri sunt doar aşa ca să ne dăm şi noi o părere’, a explicat Gheţea.

Anonymous said...

BCE, Citigroup, Agerpres, Mediafax, PIB, Rusia, SUA, Spania, Federal Reserve, Germania, Grecia, Irlanda, Marea Britanie

Managementul Riscurilor Globale said...

Directorul băncii spaniole Santander, cel mai mare grup financiar din zona euro, ar putea fi forţat să demisioneze după ce Curtea Supremă de Justiţie din Spania i-a interzis să mai mai ocupe vreo poziţie din cadrul sistemul bancar, potrivit cotidianului local El Mundo, citat de Reuters.

Ziarul spaniol scrie fără să precizeze surse că Alfredo Saenz a fost sancţionat ca urmare a unei condamnări anterioare pentru pentru autorizarea depunerii unei plângeri false împotriva unor clienţi, scrie Reuters.


Acţiunile băncii se tranzacţionau în scădere cu 0,8% luni dimineaţă.

În 1994 actualul director general al Santander, Alfredo Saenz, în acea perioadă preşedintele unei subsidiare a băncii, Banesto, a autorizat depunerea unei plângeri false contra unor clienţi pentru recuperarea unor credite neplătite, scrie publicaţia spaniolă. Conform ziarului, Saenz ar fi cerut atunci plata unor datori de 3,6 milioane euro de la o companie numită Harry Walker. Bancherul îşi crease la mijlocul anilor '90 o reputaţie foarte bună după ce a reuşit să transforme Banesto într-o subsidiară profitabilă.

Trei persoane au fost arestate şi închise în urma plângerilor depuse. Saenz a fost condamnat la apel de Tribunalul Suprem la opt luni de închisoare cu suspendare, la plata unei amenzi şi la interdicţia specială de a mai exercita profesia de bancher.

Anonymous said...

Papa Benedict: Nicio persoana nu are dreptul absolut de a se casatori
de A.N. HotNews.ro
21:05 Actualitate | Internaţional
Papa Bendict al XVI-lea le-a spus preotilor prezenti sambata la Vatican ca trebuie sa consilieze mai bine cuplurile care doresc sa se casatoreasca, pentru a se asigura ca mariajul acestora va dura, transmite MSNBC. Suveranul Pontif a afirmat ca nicio persoana nu are dreptul absolut de a se casatori.