Tuesday, April 26, 2011

Judecatorii Sectiei a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal ai Curtii de Apel Bucuresti, care au decis suspendarea aplicarii Hotararii nr.160 a CSM, cu privire la promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie, au stabilit ca implicarea judecatorilor instantei supreme in Comisia de selectie a candidatilor pentru aceasta instanta reprezinta o adaugare la lege, care nu “se justifica prin necesitatea analizarii de CSM a conditiei ca judecatorul sa se fi remarcat in activitatea profesionala” si care nu poate fi reglementata de CSM. De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a retinut, in sentinta cu nr. 2969, emisa in 14 aprilie 2011, ca din dispozitiile legale invocate de CSM in elaborarea Hotararii cu pricina “nu reiese vointa legiuitorului de a da in sarcina Inaltei Curti atributiile de evaluare si verificare profesionala a candidatilor”. Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat, la sfarsitul lunii martie, Curtii de Apel Bucuresti, sa suspende aplicarea Hotararii CSM nr 160, prin care a fost aprobat Ghidul de Promovare la instanta suprema. Imediat dupa decizia de suspendare, CSM a anuntat ca si-a revocat propria hotarare, pe cale de consecinta, Consiliul nu va mai putea ataca cu recurs decizia Curtii de Apel Bucuresti si va fi obligat sa reia interviurile pentru promovarea la instanta suprema.

2 comments:

Anonymous said...

Eurostat: Avem rezerve fata de calitatea unor date transmise de Romania. Voineagu, INS: Lucram la reverificarea acestora
de Dan Popa HotNews.ro
Marţi, 26 aprilie 2011, 14:55 Economie | Finanţe & Bănci


Eurostat se indoieste de calitatea datelor transmise de Romania in ceea ce priveste deficitul bugetar, acuzatiile vizand posibile erori in privinta cifrelor legate de Termoelectrica si CFR Marfa. Agentia Bloomberg a preluat imediat informatia, dar oficialii INS au declarat pentru HotNews ca asemenea rezerve au mai fost exprimate de Eurostat şi în anii precedenţi in legatura cu Grecia, Danemarca şi Marea Britanie, inclusiv pentru ultima notificare fiscală transmisă la 31 martie 2011. „Noi aplicam chiar acum un program de verificare si de ras-verificare a datelor”, a confirmat Vergil Voineagu, presedintele INS pentru HotNews.ro

În şedinţa Guvernului din 20 aprilie 2011 s-a stabilit verificarea calităţii datelor din situaţiile financiare ale unor companii publice pentru perioada 2007-2009, pentru a depista eventuale discrepanţe dintre conturile financiare şi cele nefinanciare. Verificarea datelor de către experţi din Ministerul Finanţelor Publice a fost deja declanşată ca urmare a discuţiilor purtate cu experţii EUROSTAT.
"Odată cu notificarea fiscală s-au transmis date suplimentare la solicitările instituţiei europene în vederea analizei includerii în sectorul Administraţiile publice a unor societăţi precum CFR Infrastructură şi SC Termoelectrica SA. Situaţiile au fost elaborate de Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Naţională a României conform metodologiei europene ESA 95 pe baza datelor raportate în contul de profit şi pierdere şi a celor din bilanţul contabil pe perioada 2007-2009, iar pentru anul 2010 au fost făcute estimări deoarece contul de profit şi pierdere şi respectiv bilanţul au termen de depunere ulterior datei de transmitere a notificării", mai spun oficialii INS.

Potrivit acestora, alături de experţii Ministerului Finanţelor Publice, la verificarea calităţii datelor urmează să participe şi specialistii Institutului Naţional de Statistică şi cei ai BNR.
"După verificarea datelor şi identificarea cauzelor care au condus la înregistrarea discrepanţelor dintre conturile financiare şi nefinanciare urmează a fi prezentate EUROSTAT detaliile necesare pentru înlăturarea rezervelor formulate cu ocazia raportării din septembrie 2011". mai spun reprezentantii Statisticii.

Conform Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene şi a Regulamentului nr. 479/2009, toate ţările UE, inclusiv România, transmit catre Eurostat de două ori pe an, respectiv pe 31 martie şi 30 septembrie, Notificarea deficitului şi datoriei guvernamentale.

Anonymous said...

.- Grupul Bilderberg doreste ca Statele Unite sa lanseze o ofensiva terestra in Libia, sustine ziaristul James P. Tucker Jr., de la American Free Press, care monitorizeaza de multi ani organizatia secreta. Jurnalistul afirma, de asemenea, ca cei din Bilderberg vor sa mareasca la 7 dolari pretul unui galon de benzina in Statele Unite, scrie Hotnews.ro.
Intalnirea din acest an a controversatului Grup Bilderberg va avea loc intre 9 si 12 iunie in statiunea St. Moritz, aflata in sud-estul Elvetiei, nu departe de Davos, potrivit informatiilor prezentate de ziaristul James P. Tucker Jr., de la American Free Press, care monitorizeaza de multi ani grupul. Tucker afirma ca membrii Bilderberg “spera ca parte a agendei lor comune cu cei din Comisia Trilaterala va fi realizata pana in momentul intalnirii lor: invadarea Libiei de catre SUA, pentru a genera agitatie in crestere in Orientul Mijlociu, astfel incat America sa poata declansa razboiul impotriva Iranului, in numele Israelului“.

Pe de alta parte, intr-un interviu cu Alex Jones pentru Infowars.com, Tucker a afirmat ca “pana la sfarsitul lui 2012, Bilderbergii si elita mondiala vor ca noi sa platim 7 dolari pentru un galon* de benzina… “(un galon=3,78541178 litri. Pretul unui galon de benzina in SUA variaza de la 3,56 dolari la 4.56 dolari).

Ziaristul de la American Free Press, condiderat unul dintre cei mai neobositi “vanatori” de bilderbergi, mai afirma ca, la intalnirea din Elvetia, membrii grupului “se vor plange de felul in care nationalistii rai blocheaza eforturile lor de a realiza guvernul mondial”, “vor ordona cresterea preturilor la petrol”, “vor promova razboaie pentru profit” si “vor formula un apel pentru ca un guvern mondial sa impuna pacea”.