Friday, September 09, 2011

Vineri, 9 septembrie: Comisia Europeană lansează Reţeaua de Conştientizare a Radicalizării - Comisia Europeană va lansa Reţeaua de Conştientizare a Radicalizării, o supra-reţea la nivel european ce include experţii în domeniu şi actorii locali implicaţi în combaterea mişcărilor de radicalizare violente. Reţeaua va permite membrilor să schimbe şi discute bunele practici în ceea ce priveşte identificarea şi găsirea de soluţii pentru mişcările de radicalizare şi recrutare ce duc la actele de terorism. În data de 22 noiembrie 2010, Comisia a adoptat “Strategia UE de Securitate Internă în Acţiune” (IP/10/1535 şi MEMO/10/598). Prevenirea radicalizării, ce poate duce la acte de terorism, a fost identificată ca prioritate şi a fost anunţată crearea unei Reţele de Conştientizare a Radicalizării la nivelul UE.

Eveniment:
O reuniune oficială de inaugurare a Reţelei de Conştientizare a Radicalizării va avea loc la Bruxelles, în data de 9 septembrie.
În aceeaşi zi, comisarul european Cecilia Malmström va fi prezentă în sala de presă pentru a face un anunţ pe subiect, la orele 12.00 (clădirea Berlaymont).

1 comment:

Anonymous said...

* La Ministerul Justitiei, pentru ca n-a iesit cine trebuie la comisia de evaluare, s-a pus in mod deliberat cruce licitatiei pentru achizitionarea de echipament destinat inregistrarii sedintelor de judecata. D-aia nu exista aparatura necesara nici azi! Culmea, ministerul a ajuns sa ceara instantei de judecata sa dea o solutie care sa impiedice desemnarea vreunui castigator, si astfel de ani de zile nu se poate pune in aplicare prevederea legala cu inregistrarea din sali. In spatele betelor in roate bagate de la varful MJ se afla, cine credeti? Diafana Alina Bica (procuror si secretar de stat) care dupa ce ca e banuita de legaturi cu SRI, ba chiar ca ar fi fost capitaneasa, tup pe problema interceptarilor si-a bagat coada in licitatia organizata de propria institutie! In curand aflati toate detaliile....