Thursday, February 02, 2012

De mai multi ani, in interiorul DNA s-a format o retea de persoane legate prin interese personale, care asculta de elemente din SRI si de exponenti de la varful actualei Puteri. Acest lucru nu este o noutate pentru unii. Initial, cu unele exceptii dictate de Putere, acest grup de actiune a fost bine intentionat si a plecat pe piste reale de combatere a coruptiei, cu efecte benefice in societate. Numai ca pe parcurs, functie de interesele si jocurile politico-financiare tot mai numeroase si presante, grupul de actiune s-a transformat intr-un soi de politie politica, foarte eficient atunci cand, pe langa activitatile obisnuite ale DNA, trebuia omorat vreun dosar sau, dimpotriva, trebuia umflat careva si dus la mandat de arestare sau trimis in judecata, cu tot spectacolul mediatic de rigoare. Anii au trecut, si mai toate dosarele fabricate s-au finalizat cu achitari in instante, victime ale exceselor si abuzurilor DNA devenind atat oameni politici, oameni de afaceri, cat si magistrati.

6 comments:

Anonymous said...

Grupul a inceput sa actioneze de capul lui, folosind uriasa baza de informatii si interceptari din dotare. A inceput sa croiasca Justitia asa cum vrea el. Si a actionat astfel incat sa-si asigure pe cat poate verdictele de arestare si chiar de condamnare in dosare cu probe subtiri (inclusiv prin intalniri pe sest cu inalti judecatori), spre a arata Puterii ca isi face temeinic treaba si a dovedi la momentele cheie ca merita sa primeasca reconfirmari pe functiile detinute, dar si pentru a se proteja pe el insusi de consecintele abuzurilor comise. Iar marturie a abuzurilor comise stau zecile de achitari anuale (inclusiv in cazuri cu arestati) si sumele uriase platite de stat cu titlu de despagubiri, magistratilor, politicienilor si inaltilor functionari trimisi in judecata pe nedrept, fapte pentru care niciun procuror DNA nu a raspuns!

Ne aflam in prag de schimbare a Puterii. Mai mult ca sigur anul acesta PDL va iesi de la guvernare, daca nu cumva, in urma furiei populare, va avea o soarta similara cu a PNTCD, care nici macar nu a mai intrat in Parlament. Cert e ca odata alungat PDL de la Putere, toate functiile politice din parchete (sefii Parchetului General si ai DNA numiti de presedinte, via ministrul Justitiei), dar si cele din SRI, vor fi curatate de elementele obediente actualei Puteri. Iar grupul de crima organizata nascut pe anumite segmente din DNA si SRI, care a distrus atatea destine si a generat atatea abuzuri si erori judiciare isi va pierde suprematia. Va ajunge foarte probabil sa fie tras la raspundere penala si civila, pentru ca niciodata de la Revolutie incoace nu s-a mai pomenit ca un parchet sa dea jos din functii atatia ministri, parlamentari, magistrati, politisti, functionari, pe dosare de asa-zisa coruptie, dovediti ulterior nevinovati in instante. La asemenea cifre, nu se mai poate vorbi despre erori, ci despre certitudini ale unor dosare fabricate.

Anonymous said...

Ma veti cauta, si Ma veti gasi... 25 ianuarie 2012 09:38 +11

De 5 ani am demonstrat ca DNA-CSM-PICCJ-Judecatori sunt condusi de Mafia Institutionalizata. De exemplu: in 2011 plangerea penala impotriva procuror Stoina de la DNA- cu probe inscrisuri "beton"pentru infractiuni grave savarsite de acesta (la comanda PDL - Banias...etc)- dosar inceput de dl MIacob si un Procuror Onest si profesionist de la PICCJ- vazand realitatea faptelor- dl. Iacob s-a dus pe alta functie, predand dosarul noului "venit", dl.Selaru ! de la DNA ! Dl.Selaru a smuls dosarul din mainile Procurorului Onest si Profesionist, l-a dat altui procuror "adus" nou, tot un procuror de la DNA!!!! si...a urmat NUP-ul, bineinteles...acum am ajuns in instanta...sa vedem..??!! Acesta este traseul unui dosar in care este implicat un magistrat!

Anonymous said...

Crima Organizata de la DNA.Seful DNA Cluj, Elena Botezan, completeaza marea familie a Justitiei clujene. Daca sotia lui Daniel Morar, seful DNA, este avocat in Baroul Cluj, fratele Elenei Botezan, este tot avocat. Radu Somlea face parte din Baroul Cluj si se poate mandri ca la el apeleaza elita societatii romanesti, elita in sensul de oameni cu bani, si nu de intelectuali consacrati. De asemenea, chiar daca, la prima vedere, Radu Somlea nu ar avea puterea financiara pentru a construi un stadion, numele lui se regaseste pe lista celor care au cumparat caietul de sarcini pentru constructia stadionului Cluj Arena, proiectul administratiei judetene. Insa, la fel ca Somlea, multi au cumparat caietul de sarcini, dar cateva societati s-au putut asocia pentru a-l construi. La Cluj, Radu Somlea lucreaza, in colaborare cu avocatul Milena Nistorescu, in cadrul Societatii de avocatura Nistorescu, Somlea si Asociatii. In urma cu doi ani, Somlea a reusit sa faca, in plina criza financiara, una dintr

Anonymous said...

afia din DNA nu are legatura cu ce se spune, anume ca fratele sefului DNA Cluj face parte dintr-un grup de sute de milioane Avocatul Radu Somlea si fratele sefului DNA Cluj, Elena Botezan, nu figureaza ca asociat in cadrul vreunei case de avocatura ci in cadrul mai multor societati comerciale (ORA Development, SLA Development, ASB Development, etc) iar printre asociatii avocatului clujean se regasesc o serie de cetateni si firme austriece, precum si off-shore-uri cipriote care formeaza unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltatori imobiliari din Austria: S+B Gruppe. Acest dezvoltator detine in Romania proiectul imobiliar Pipera Tower si conform publicatiilor de profil a investit in mai multe judete din tara circa 300 de milioane de euro in diferite proiecte...este doar un zvon, poate nu este adevarat?!

Anonymous said...

Si a actionat astfel incat sa-si asigure pe cat poate verdictele de arestare si chiar de condamnare in dosare cu probe subtiri (inclusiv prin intalniri pe sest cu inalti judecatori), spre a arata Puterii ca isi face temeinic treaba si a dovedi la momentele cheie ca merita sa primeasca reconfirmari pe functiile detinute, dar si pentru a se proteja pe el insusi de consecintele abuzurilor comise. Iar marturie a abuzurilor comise stau zecile de achitari anuale (inclusiv in cazuri cu arestati) si sumele uriase platite de stat cu titlu de despagubiri, magistratilor, politicienilor si inaltilor functionari trimisi in judecata pe nedrept, fapte pentru care niciun procuror DNA nu a raspuns! "... a actionat astfel incat sa-si asigure pe cat poate verdictele de arestare si chiar de condamnare in dosare cu probe subtiri ...... Iar marturie a abuzurilor comise stau zecile de achitari anuale.... " BESTIAL

farm land investment said...

As someone who lived in the former Soviet Union, I can say that Alternative Dispute Resolution is 10 times better than trusting the local court system.