Monday, May 30, 2011

Lista magistratilor turnatori/colaboratori

Lista magistratilor turnatori/colaboratori include si un fost judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a transmis Lumeajustitiei.ro o lista cu 14 magistrati asupra carora instantele au decis, definitiv ca au colaborat cu Securitatea sau ca au fost angajati ai fostei Securitati. Din cei 14, 5 au fost identificati de Lumeajustitiei.ro ca fiind inca in activitate, si nu in instante sau parchete de la capatul tarii, ci chiar in curti de apel cu activitate intensa. Mai mult, CNSAS a transmis ca si un judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ion Ionescu, in prezent pensionar, a colaborat cu fosta securitate. Prezentam mai jos lista transmisa de CNSAS, cu mentionarea celor care mai sunt inca in activitate: Teodoru Bostan - fost procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Buhusi; Mircea Brasoveanu - fost procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Mures ; Ioan Cozilec - fost judecator si vicepresedinte al Judecatoriei Lugoj ; Lucian Cristea – fost judecator de Curte de Apel ; Marioara Dicuprim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Dragasani - in activitate; Gheorghe Gabrovschi – fost judecator la Tribunalul Sindic Iasi, in prezent pensionar ; Ioan Haiduc- fost procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis ; Ion Ionescu - fost judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pensionat ; Teodor Iordache - procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin - in activitate ; Sergiu Lupascu – judecator la Judecatoria Bacau - in activitate ; Vasile Mos – judecator la Tribunalul Brasov - in activitate ; Florian Murg – fost judecator la Curtea de Apel Oradea ; Valentin Nistor - fost judecator la Tribunalul Vaslui ; Dan Mircea Tabaltoc - judecator la Curtea de Apel Iasi - in activitate

2 comments:

Anonymous said...

Asociatia Magistratilor din Romania, suparata de recentele figuri facute de premierul Emil Boc in fata plenului CSM, a transmis vineri, 27 mai 2011, o scrisoare in care il trage foarte tare de urechi ...

Anonymous said...

E.ON, cea mai mare companie de utilităţi din Germania, va cere statului despăgubiri de peste zece miliarde de euro, iar RWE ar putea iniţia o acţiune similară, în urma deciziei guvernului de a renunţa la energia nucleară în următorul deceniu, relatează Reuters.

"Compania se aşteaptă la compensaţii corespunzătoare pentru daunele legate de aceste decizii, care sunt de ordinul miliardelor de euro", se arată într-un comunicat la E.ON.Un purtător de cuvânt al grupului a declarat că despăgubirile ar putea depăşi zece miliarde de euro.El a arătat că scurtarea duratei de funcţionare a centralelor nucleare şi impunerea unei taxe pentru combustibilii nucleari este ilegală şi încalcă legislaţia Uniunii Europene, care interzice discriminarea în domeniu.Ministerul german de Finanţe a refuzat să comenteze decizia E.ON.

RWE, cel mai mare producător de energie din Germania, a anunţat, luni, că analizează lansarea unei acţiuni în justiţie.După ce în weekend peste 150.000 de oameni au demonstrat în oraşe precum Berlin şi Munchen pentru a contesta folosirea energiei nucleare, coaliţia condusă de cancelarul Angela Merkel a anunţat, luni, decizia de a închide toate reactoarele nucleare până în 2022. Strategia guvernului german în acest sector a fost modificată radical după dezastrul nuclear de la centrala japoneză Fukushima.

Măsura va costa scump producătorii de energie E.ON, RWE, EnBW şi divizia germană a Vattenfall.Un analist al DZ bank estimează că profitul E.ON înainte de plata dobânzilor şi taxelor va scădea în acest an cu 600 milioane de euro, iar cel al RWE cu 575 milioane euro. În cazul RWE, suma reprezintă 9% din profitul estimat. E.ON nu publică estimări referitoare la profit.