Friday, June 24, 2011

Judecătoarea Mona Pivniceru, președinta Asociației Magistraților din România (AMR), a câștigat alegerile pentru ocuparea unui loc în Consiliul Superior al magistraturii (CSM), din partea magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Pivniceru a obţinut 49 de voturi, în timp ce contracandidata sa, Gabriela Bârsan, şefa Secţiei de Contencios Administrativ a Curţii Supreme a obţinut 47 de voturi din partea colegilor. Două voturi au fost declarate nule. Astazi au loc alegerile pentru ocuparea celor trei locuri lăsate libere în CSM, după ce Curtea Constituţională a invalidat mandatele obţinute de Lidia Bărbulescu, Dan Lupaşcu şi Dan Chiujdea.

2 comments:

Anonymous said...

Săptămâna 27 iunie - 1 iulie este dedicată pregătirii agendei politice de la Strasbourg, unde europarlamentarii se vor întâlni (4 - 7 iulie) pentru ultima oară înainte de vacanța de vară. La Bruxelles, se dezbat rezultatele ultimului Consiliu European (23-24 iunie), iar problemele economice rămân o prioritate pe masa de discuții a tuturor instituțiilor UE.

Comisia Europeană își prezintă miercuri (29 iunie) propunerea pentru cadrul financiar multianual 2014 - 2020. Această propunere vizează mai multe subiecte-cheie, cum ar fi politica de coeziune și politica agricolă comună.

Pe Aceeaşi TemăSăptămâna aceasta la Bruxelles
Agenda europeană/Cazul Severin revineAgenda UE pentru 16-22 mai
Agenda culturală europeană: Săptămâna 20-26 iunie 2011Jean-Claude Trichet, președintele Băncii Centrale Europene se întâlnește joi (30 iunie) cu membrii comisiei de afaceri economice din Parlamentul European în cadrul discuțiilor periodice legate de evoluțiile monetare din UE. Trichet a anunțat săptămâna trecută că datoriile de stat din Europa s-ar putea extinde şi în sistemul bancar, ceea ce ar putea duce la o nouă criză ecnomică mondială.

Herman Van Rompuy prezintă marți (28 iunie) rezultatele consiliului european desfășurat joi (23 iunie) și vineri (24 iunie) la Bruxelles în cadrul unei întâlniri cu liderii grupurilor politice din PE, la care sunt invitați toți eurodeputații. Subiectele-cheie ale Consiliului European au fost atât problemele economice din zona euro, cât și soarta Schengen, integrarea romilor, Strategia Dunării și situația revoltelor din nordul Africii.

Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European votează luni (27 iunie) noi legi pentru a ajuta producătorii de lactate din UE, cu scopul de a elimina treptat cotele de lapte până în 2015. Acest vot ar putea fi finalizat în plenul PE de la Strasbourg din 4 - 7 iulie.

Președintele Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek participă vineri (1 iulie) în Varșovia la o ceremonie de marcare a începutului președinției poloneze a Consiliului UE. Polonia va sta la cârma UE până la sfârșitul anului (31 decembrie 2011), iar planul său pentru aceste șase luni a fost caracterizat de multe voci politice ca fiind unul "foarte ambițios".

Eurodeputații își pregătesc săptămâna aceasta agenda politică pentru sesiunea plenară de la Strasbourg din 4 - 7 iulie, ultima înainte de vacanța de vară. Cele mai aprinse subiecte de pe lista de priorități a eurodeputaților rămân cele economice, însă se vor dezbate și vota și legi legate de organisemele modificate genetic, etichetarea alimentelor, precum și propuneri pentru a schimba sisemul alegerilor europarlamentare. Vor avea loc, de asemenea, discuții între fosta președinție a UE, Ungaria și reprezentanții noii președinții, Polonia

Anonymous said...

* Hai sa va spunem ultima bomba din CSM. Se da sfoara in Consiliu ca stimabilii „muschetari” si altii asemenea lor vor sa infiinteze la CSM cabinetele demnitarilor, dupa modelul ministrilor. Adicatelea sa aiba voie fiecare membru al CSM sa-si organizeze un aparat proprie, de la sofer, secretara, sef de cabinet, plus o droaie de consilieri. Ca de, daca masini de fite si-au tras, din cele de la 60.000 euro in sus, le lipseau consilierii, ca sa-i sfatuiasca sa nu mai calce-n strachini. Sa vedeti ce de ONG-isti si alti macovisti scapatati vor fi oplositi in curand pe langa unii mai-mari ai CSM.



* S-a ridicat imunitatea europarlamentarului Adrian Severin. Deja e zbatere la DNA cin' sa se duca la Bruxelles sa faca ancheta pe banul public, ca e frumos vara acolo! Se pune deja de o echipa. Nu stim ce mare descoperire vor face pe acolo, dar daca-l vor trimite tot pe Gheorghe Bocsan sa faca ancheta precum cea din Turcia de anul trecut, precis ca vom mai avea un dosar pornit cu spectacol si apoi fasait in instanta.