Thursday, July 14, 2011

A.S.D.A - Se pune de cea mai mare asociatie profesionala a avocatilor, dupa modelul celor ale magistratilor. Asociatia pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor (ASDA) e pe cale de infiintare la una din instantele Capitalei si isi propune sa devina o voce cu greutate a avocatilor, a caror drepturi sa fie aparate atat in raporturile cu instantele si parchetele, cat si in raporturile cu barourile si fiscul. Printre membrii fondatori ai ASDA se numara cunoscutii avocati Daniel Fenechiu si Mihnea Stoica (consilier in Baroul Bucuresti). Asociatia promite surprize frumoase incepand cu aceasta toamna. Deocamdata e vacanta judecatoreasca...

5 comments:

ARBITRAJ said...

SURSA ---LUMEA JUSTITIEI ---* Dupa ce in presa au aparut nenumarate hotarari judecatoresti redactate in sistem copy/paste, numai cu schimbarea numelor inculpatilor, sau, uneori, nici macar cu acest detaliu, o noua moda se naste printre judecatorii romani: hotararile au fost upgradate la hotarari copy/paste cu poze. Fotografiile nu sunt nici ele unele de amatori sau artistice, ci au fost facute chiar de politistii sau procurorii care au lucrat in anume dosare, si inserate apoi in rechizitoriul trimis instantei. Probabil din spirit de colegialitate, sau poate ca sa nu mai piarda timpul si sa nu mai iroseasca consumabilele instantelor pe zeci de pagini pentru a-si motiva o hotarare, unii judecatori au ales cea mai simpla cale: au dat copy/paste din rechizitoriu, cu tot cu fotografii. Asteptam cu interes momentul in care locul fotografiilor va fi luat de filmulete, locul sintagmei “instanta deliberand” luat de “instanta vizualizand”, si asa mai departe. Deh, o generatie hi-tech!

SMH said...

Mira 17 iulie 2011 23:38
+2
Este de neconceput ca intr-o tara democratica, sec.21, membra UE, o lege votata in Parlamentul tarii, intrata in vigoare in 2008, sa nu fie APLICATA la nivel national....Legea 9/2008, nu este si NU A FOST APLICATA....fiecare primar si fiecare DSV au facut legile lor ad-hoc, sau au continuat sa aplice un articol din OUG155/2001 care a devenit inoperabil, de la intrarea in vigoare a legii 9/2008....Nu dati vina numai pe aceste autoritati, corupte, setoase de sange, cu buzunare extralargi..nu NUMAI EI SUNT de vina....ce a facut Politia Romana, Justitia Romana ( Prefecturi, Parchet...etc ) pentru aplicarea legii? NIMIC...absolut NIMIC.Cei care trebuiau sa aplice legea si care trebuiau sa ia masuri corespunzatoare INCALCARII legii , NU AU FACUT NIMIC....de ce zac de ani de zile dosare pline cu evidenta de incalcarea mai multor legi din domeniul protectiei si bunastarii animalelor ? Daca legile IN VIGOARE s-ar fi APLICAT...nu s-ar mai fi ajuns in aceasta situatie. Unde este JUSTITIA ROMANA?

Anonymous said...

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie s-au inspirat - dupa toate aparentele - in inchiderea dosarului “Flota”, dintr-un articol scris de avocatul din acest caz al presedintelui Traian Basescu, Dan Apostol, articol publicat in Revista de Drept Penal, in septembrie 2007, si republicat in aceeasi revista in aprilie 2008. Astfel, dupa decizia definitiva din decembrie 2005 a completului de 9 judecatori de la instanta suprema, prin care dosarul “Flota” a fost retrimis la DNA pentru refacerea rechizitoriului (deoarece acesta era confirmat nu de fostul procuror general Ioan amarie, ci de adjunctul acestuia Gheorghe Suhan) procurorii lui Daniel Morar au nesocotit decizia instantei si, in loc sa refaca actul de sesizare, s-au apucat de o nou ancheta, au dispus alte expertize in cauza, pana cand a rezultat ca nu exista prejudiciu, si, pe cale de consecinta, nici infractiuni, dat fiind faptul ca era vorba despre infractiuni economice retinute in sarcina celor peste 80 de inculpati, printre care si presedintele Traian Basescu.

SMH said...

Proiectul Ministerului Justitiei, privind modificarea Legilor 303/2004 si 317/2004 in sensul introducerii unor elemente de largire a raspunderii procurorilor si judecatorilor, reintroduce conditia eliminatorie a „bunei reputatii” pentru a putea detine calitatea de magistrat. Astfel, nu va putea deveni magistrat sau nu va mai putea activa ca magistrat cel care va intra in contradictie cu prevederea legala: „nu are antecedente penale sau cazier fiscal si se bucura de o buna reputatie”.


--------------------------------------------------------------------------------

Conditia bunei reputatii, esentiala pentru imaginea Justitiei, a existat initial in Legea 303/2004, insa fosta ministresa Monica Macovei a eliminat-o in 2005, astfel incat mai multi magistrati care au produs indignarea opiniei publice prin manifestari care au produs indignare publica au putut ramane mai departe in sistem, fara ca macar sa poata fi sanctionati disciplinar

Anonymous said...

Hi guys,

Would you like to watch Spy Kids 4: All the Time in the World? It is not released yet but you can watch it already!

Click here to [url=http://watch-spykids4allthetimeintheworld-online.com/]watch Spy Kids 4[/url]