Monday, September 05, 2011

Nimeni nu mai are nicio indoiala ca Serviciul Roman de Informatii nu e capabil sa previna marile sifonari ale banului public pe linia achizitiilor publice, desi detine o logistica impresionanta, intreaga retea nationala de ascultari si a facut recrutari masive in sistemul judiciar, in special in marile parchete. Data fiind situatia de jaf national al banului public, in toate sectoarele de activitate, ne intrebam daca mai este oare acest serviciu in slujba cetatenilor? Bunoara am aflat cu stupoare ca dimensiunile acestui serviciu, care sfideaza normele europene in materie de interceptari, au depasit orice inchipuire, ajungand la cifra record de 40.000 de angajati. Numai vorbim de costurile interceptarilor si monitorizarilor... Spre comparatie, fostul Departament al Securitatii Statului avea doar vreo 15.000 de cadre, iar in prezent MAI are circa 55.000 de angajati. Daca tot nu sunt bani la buget, de ce oare nu se fac reduceri de personal si la ineficientul SRI?

2 comments:

Anonymous said...

Germania nu ne sprijina pentru aderarea in Schengen: Romania nu e pregatita!Ministerul german de Interne nu are nici o intentie sa-si schimbe opinia negativa privind pregatirea Romaniei si Bulgariei in vederea aderarii la Schengen, informeaza Mediafax.



"In prezent, Sofia si Bucurestiul inca nu sunt pregatite sa adere la Acordul Schengen", a declarat ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, relateaza duminica site-ul Novinite.com.

"Nu suntem entuziasti si luam in considerare rapoartele mai degraba negative asupra celor doua tari, inca ne indoim de finalitatea unui asemenea pas", a explicat Jens Teschke, un reprezentant al Ministerului german de Interne.

Potrivit lui Teschke, ministrul Friedrich intentioneaza sa mai discute aceasta problema cu omologii sai din Franta si Olanda, doua state membre ale Uniunii Europene care s-au opus de asemenea aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen.



Cele doua tari ar fi trebuit sa adere la spatiul fara frontiere in primavara lui 2011, dar aderarea a fost amanata pe termen nelimitat in urma opozitiei Germaniei, Frantei, Olandei si a altora. Noi evaluari ar urma sa fie facute in aceasta toamna.

Anonymous said...

Guvernul si-a propus ca pana in noiembrie sa fie adoptata in Parlament legea salarizarii bugetarilor in 2012, iar pana in decembrie sa se aprobe legi privind sistemul de plata a pensiilor private, alocatiile pentru copii si familie precum si de aplicare a Codurilor de procedura civila si penala, potrivit Mediafax.


Aceste termene au fost incluse pe Lista prioritatilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinara a anului 2011.

Printre proiectele care urmeaza sa fie aprobate si transmise spre dezbatere Parlamentului in sesiunea de toamna, Guvernul a inclus si proiectul de Lege privind salarizarea personalului bugetar in anul 2012 in contextul Legii-cadru, propunand ca termen de finalizare a procedurii legislative luna noiembrie.

Executivul isi propune totodata ca pana la sfarsitul anului, conditionat de adoptarea de catre Parlament a proiectului Legii asistentei, sa modifice si completeze prevederile privind alocatia de stat pentru copii, privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si sa adopte un proiect de lege pentru instituirea venitului minim de insertie.

Guvernul va mai modifica sistemul asigurarilor pentru somaj si va promova un proiect de Lege privind pensiile ocupationale si un altul privind organizarea si functionarea sistemului de plata a pensiilor private.

In domeniul justitiei, Guvernul va propune Parlamentului adoptarea proiectelor de lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila si pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala, dar si modificari la statutul judecatorilor si procurorilor si la statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor.

De asemenea, vor fi promovate proiecte de lege privind executarea pedepselor neprivative si celor privative de libertate, precum si privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune