Wednesday, October 12, 2011

Reintoarcerea securitatii

Puterea reinvie Directia VI a Securitatii. PDL sustine un proiect de lege prin care ofiterii SRI sa devina organe de cercetare penala si sa lucreze cu procurorii in Parchet. Cititi si va cruciti cum populatia va putea fi urmarita prin orice mijloace. Rolul procurorilor si al serviciilor secrete au devenit din ce in ce mai puternice, mutiland incet-incet democratia in samburele existentei ei. O dictatura se bazeaza pe instituirea fricii. Pe urmarire, filaj, interceptari, in toate locurile, inclusiv in cele private. Lumeajustitei.ro a pus mana pe un proiect de lege care se afla la Parlament, in discutii pe Comisia juridica a Camerei Deputatilor si pus pe ordinea de zi a Comisiei juridice in zilele de miercuri si joi (12-13 octombrie 2011), care daca ar ajunge sa fie adoptat in forma actuala va imbogati Serviciul Roman de Informatii cu puterea de a avea ofiteri de cercetare penala care vor putea face, in echipa cu procurorul aproape orice, mai putin retinere sau arestare.Avertizam ca nicaieri in lume un serviciu secret nu se substitui unui organ de urmarire penala si nici unei instante de judecata.Constitutiile arata clar cine are dreptul sa savarseasca actul de justitie. Pentru inceput, va supunem atentiei o modificare extrem de importanta, care ar putea infiinta, in sanul Parchetului General, o structura tip Directia a VI-a a Securitatii statului, modificare sustinuta – din cate am aflat – de catre deputatul PDL Cezar Preda.

2 comments:

Anonymous said...

CEDO a statuat ca expertul propus de o parte intr-o cauza este reprezentantul respectivei parti, si, ca atare, ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca si expertul oficial, desemnat de instanta. Cu toate acestea, interpretarea data legii de INEC, flagrant contrara dispozitiilor CEDO, este ca expertul parte poate sa faca observatii si obiectiuni, nu sa participe la efectuarea expertizei criminalistice. Majoritatea instantelor admit acest mod de desfasurare a expertizelor, ajutand practic partile dintr-o cauza sa reclame statul roman la CEDO. In aceste conditii, se prefigureaza un val de condamnari ale Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, pentru ca, in Romania, expertul parte este numai in teorie. In practica, el nu are dreptul sa isi exercite profesia, adica sa participe efectiv la realizarea unei expertize criminalistice

BNR-ist said...

Numărul întreprinderilor care activau, la sfârşitul anului 2010, în industria românească era de 53.448, în scădere cu 9,5% faţă de anul anterior, iar din acest total peste 39% activau pe segmentul de servicii, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Potrivit sursei citate, cel mai mare număr mediu de salariaţi s-a înregistrat în Industrie, numărul mediu al acestora scăzând cu 6% faţă de anul 2009. Întreprinderile din industrie au deţinut cea mai mare pondere în ceea ce priveşte numărul mediu de salariaţi (36,1%), urmate de cele din servicii (30,7%). Mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 25 de salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa cinci angajaţi.

Anumiti membrii ai CSM sunt foc si para pentru ca Lumeajustitiei.ro a pus mana pe documentele care demonstrau ce salarii babane au cei trei consilieri ai presedintelui, spre deosebire de multi dintre referentii care lucreaza in Consiliu de ani de zile si ale caror lefuri nu depasesc 12-13 milioane de lei vechi pe luna. Si pentru ca orgoliul unora dintre membri nu cunoaste limite, in loc sa recunoasca adevarul, au pornit o ancheta interna, ca sa il prinda pe cel care ne-a furnizat actele. La randul lor, angajatii CSM-ului care stau pe salarii de mizerie sunt extrem de revoltati de modul in care a inteles presedintele CSM sa isi rasplateasca apropiatii, pe timp de criza si in acelasi timp sunt speriati ca vor ramane cu salarii mai mici decat cele pe care le au in prezent si ca vor fi obligati sa dea si banii inapoi.