Friday, June 15, 2012

Asociatia Magistratilor din Romania a trimis doua adrese la CSM si la Presedintia Romaniei, prin care solicita celor doua institutii sa faca public, pentru perioada 1991 - prezent, numarul procurorilor transferati in functii de judecator, fara ca pentru acestia sa se emita decret prezidential de numire in functia de judecator. In opinia AMR, acest mod de lucru este fundamnetal gresit pe motiv ca Persoanele care, fiind numite de Presedintele Romaniei in functia de procuror si ulterior 'se transfera' ca judecatori, fara a mai fi numiti de seful statului in aceasta din urma calitate, nu sunt inamovibili si deci nu isi pot exercita in mod legal atributiile!” Adresele AMR survin scandalurilor publice din jurul unor dosare penale de rasunet, in care au fost depistati judecatori fara decret prezidential de numire in functie (in fapt fosti procurori transferati de CSM) si care nu au depus juramantul de judecator cerut de lege, lipsa juramantului stand sub sanctiunea nulitatii absolute a tuturor hotararilor emise. Publicam in continuare cele doua adrese ale AMR, care constituie un semnal serios de alarma la adresa regimului Traian Basescu, care a impanzit instantele cu judecatori transferati via CSM din functii de procurori.

4 comments:

Anonymous said...

cantinele sociale şi nevoia de ajutor din partea organizaţiilor nonguvernamentale, caracteristice statelor în dezvoltare, îi sperie pe greci că ţara ar putea pierde progresele înregistrate în ultimele decenii. Mai mult, grupul francez Carrefour a anunţat că vinde participaţia pe care o deţine la divizia din Grecia.

Grupul francez a luat această decizia ca urmare a mediului economic din Grecia: în primele trei luni ale anului vânzările pe această piaţă au scăzut cu 16%. Valoarea tranzacţiei este de 220 de milioane de euro, dar gigantul francez nu va încasa bani cash, informează economica.net.

Carrefour Marinopoulos va deveni franciza exclusivă a Carrefour în Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania şi alte state din Balcani.

Anonymous said...

Referirea era la premierul Victor Ponta și problemele iscate cu reprezentarea României la Bruxelles. Cei care-l cunosc pe Traian Băsescu știu că el nu face nimic gratuit. De câteva zile, dl. Băsescu insistă asupra titlului de doctor în drept al premierului. După cum evoluează lucrurile, nu m-ar mira să apară lucrarea de doctorat a premierului, în care să găsim câteva pasaje luate cu copy-paste. Nu de alta, dar nu s-au stins încă zgomotele scandalurilor iscate de doctorii Corina Dumitrescu și Ioan Mang.

Anonymous said...

Şeful statului, Traian Băsescu, se află la Neptun împreună cu soţia sa, Maria.

O siluetă feminină, căreia nu i s-a aflat identitatea, a fost filmată, vineri, în timpul prânzului, de către paparazzi, pe plaja aferentă vilei de protocol a președintelui Traian Băsescu de la Neptun. Femeia misterioasă se bucura de soare și briza mării, pe un șezlong, în dreptul unei umbrele de soare.

Anonymous said...

Cristian Tudor Popescu a comentat acid situaţia din acest moment din PDL. El susţine că picarea lui Emil Boc şi a restului conducerii PDL este firească, pentru că ei au devenit lideri politici cu ajutorul lui Traian Băsescu. CTP a dat exemplul Robertei Anastase, despre care a spus că nu ar fi ajuns niciodată preşedinte al Camerei Deputaţilor dacă nu era promovată intens de Băsescu.

“Nu cred că există vreun învingător la PDL, după cele întâmplate joi seara. Ce s-a întâmplat în această seară a fost sfârşitul unei mari minciuni, cea mai mare minciună politică post-decembristă, în ceea ce priveşte valoarea unor politicieni.