Tuesday, July 10, 2012

Un paradis fiscal falimentar deţine preşedinţia UE Potrivit agenţiei de rating Moody's, deficitul celor două bănci cu cea mai mare expunere pe Grecia se ridică la 20% din PIB-ul ţării, ceea ce face aproape imposibilă finanţarea datoriei din resurse interne. Cipru este un paradis fiscal pentru miliardarii ruşi şi pentru traficanţii de orice fel din Israel, Turcia, Liban, Siria, Iran, teritoriile palestiniene sau securiştii din România, dar nici unii din aceşti „investitori" nu plătesc taxe şi impozite, şi, prin urmare, nu pot alimenta bugetul de stat şi contribui la plata datoriilor. Cipru este, în acest moment, un paradis fiscal falimentar şi, dacă există o metaforă mai bună pentru ceea ce se întâmplă în Europa, Cipru deţine, de la 1 iulie, preşedinţia Uniunii Europene. Un paradis fiscal falimentar pentru ruşi şi orientali conduce, în prezent, Europa.
Comuniştii - De parcă n-ar fi fost de-ajuns că este o ţară profund îndatorată, profund coruptă şi falimentară, Cipru mai are şi un preşedinte comunist. Demetris Christofias, preşedintele ţării (şi unul dintre cei trei preşedinţi participanţi la Consiliul European, ni se spune) este, de asemenea unul dintre liderii partidului comunist Akel şi are relaţii excepţional de strânse la Moscova. „Nu vă temeţi, n-o să aducem comunismul în Cipru, doar pentru că avem relaţii bune cu Rusia", a declarat Christofias vineri, într-o conferinţă de presă alături de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Faptele sunt însă greu de dezminţit.
În slujba Rusiei - Încă de la mijlocul anilor '70 era un adevăr acceptat de toate statele occidentale că dacă există o „coloană a cincea" sovietică şi, ulterior, rusească, în Europa, aceasta este Grecia. Mai târziu, o dată cu extinderea Uniunii Europene, Ciprul s-a înscris, la rândul său, drept unul dintre cei mai importanţi candidaţi. Aproape toţi oligarhii ruşi agreaţi sau nu de Vladimir Putin şi-au înregistrat companiile în Cipru şi derulează afaceri prin aceste companii care nu sunt altceva decât nişte căsuţe poştale. Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce îi priveşte pe oligarhii din celelalte ţări (foste) comuniste: Dan Voiculescu a condus firma „de comerţ exterior" a Securităţii, Crescent, din Cipru, iar după o ştire publicată săptămâna trecută, Sorin Ovidiu Vîntu ar fi redevenit acţionar majoritar al Realităţii TV tot printr-o firmă înregistrată în Cipru

No comments: