Sunday, November 04, 2012

Ministerul Apararii informeaza, printr-un comunicat publicat duminica pe site-ul sau, ca a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor in rezerva pentru cazurile din anii 2011 si 2012, in care nu au fost indeplinite conditiile prevazute de lege, ca urmare a analizei efectuate de comisia consituita de ministrul Corneliu Dobritoiu. Au fost retrase si gradele in rezerva pentru Laura-Codruta Kovesi, Robert Turcescu si Kelemen Hunor, care au facut solicitari in acest sens ministrului. Intre cei de pe lista MApN se regasesc Mugur Isarescu, Mihai Razvan Ungureanu, Gheorghe Flutur, Gheorghe Falca, Ioan-Nelu Botis, Cristian Diaconescu, Sorin Oprescu, Ioan Popescu Piedone, Attila Verestoy, Sorin Apostu, Sorin Blejnar, dar si oameni din sport.
 
Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a declarat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de PRO TV, ca pozitia SUA fata de Romania in aceasta vara nu a avut legatura cu Traian Basescu, ci cu respectarea statului de drept, el precizand si ca Crin Antonescu a respectat angajamentul asumat, transmite Mediafax.Intrebat in legatura cu faptul ca a fost vazut ca un aparator al lui Traian Basescu, Mark Gitenstein a raspuns: "Aceste lucruri nu au nimic... Nu au legatura cu Traian Basescu. Au de-a face cu impunerea statului de drept si cu respectarea propriilor legi".
"Chestiunea in vara aceasta a fost ca Parlamentul dumneavoastra a dat niste legi referitoare la desfasurarea referendumului. Apoi, in ultima clipa, a inceput sa faca schimbari la aceste legi, iar Curtea Constitutionala a decis ca acest lucru era neconstitutional", a explicat ambasadorul american. El a subliniat ca pentru Statele Unite, pentru alti membri UE, pentru investitori, fie ei americani sau nu, important este daca Romania respecta propriile reguli, fie ca se refera la democratie sau la politicile fiscale, sau la licitatii, sau la orice altceva. "Daca nu ai un regim legal previzibil, nu esti un aliat de incredere si nu esti un loc sigur pentru investitii. Acesta e criteriul pe care l-am folosit de cand am venit aici. Crucial, de o importanta cruciala. Vorbiti cu orice director, cu un membru al unui consiliu de administratie dintr-o companie occidentala. Cand iau decizii de investitii, cand cheltuiesc banii altora, asta fac ei: vor sa stie ca banii vor fi in siguranta si ca pot lua decizii informate si ca guvernul insusi va lua decizii previzibile, altfel banii nu sunt in siguranta", a adaugat Gitenstein.

No comments: