Tuesday, July 22, 2014

“Legea insolventei (nr. 85/2014) isi propune sa reuneasca aproape toata legislatia din domeniul insolventei, iar in al doilea rand, sa realizeze un tratament echitabil intre interesul debitorului si interesul creditorului”, a declarat Stan Tirnoveanu intr-un interviu realizat in studioul HotNews.ro.
  • "Anterior, din cauza unor interpretari abuzive, creditorii aveau de multe ori un tratament defavorizat. O alta directie pe care o are legea insolventei este aceea ca, pentru a evita practicile abuzive, se reglementeaza clar si distinct si transpune in continutul textului de lege practicile oneste anterioare. Legea creeaza de asemenea un mediu transparent, predictibil."
  • "Astfel, in noua lege, ca sa nu mai existe vreun dubiu, se stabileste ca cei care au creante curente dupa data deschiderii procedurii de insolventa, care sunt mai vechi de 60 de zile, pot cere trecerea la faliment. Astfel se produce o asanare a mediului economic..."
  • "Noua lege a insolventei creeaza un mediu mult mai corect juridic comercial. Asta va duce la o asanare a celor care sunt participanti aparenti la mediul economic."
  • "Daca se ajunge la reorganizare, salariatii vor fi platiti de pe pozitia a doua, dupa creditorii garantati, dar inaintea creditorului bugetar si a furnizorilor indispensabili. Daca se ajunge la faliment, salariatii sunt pe o pozitie superioara, dupa cheltuielile reprezentand continurea activitatii curente.
  •  "Este utila reglementarea insolventei persoanelor fizice. Dar sunt trei chestiuni de care trebuie sa tinem cont: 1. Suntem pregatiti sa aplicam aceasta lege? 2. Avem logistica necesara unei astfel de legi? si 3. Trebuie sa avem o lege care sa fie echilibrata. Pentru ca, daca apare o lege a insolventei persoanelor fizice, o lege de spalare de datorii a persoanelor fizice, care nu are un echilibru juridic, sigur aceasta nu va fi benefica."

3 comments:

Anonymous said...

Eu am tot postat aici comentarii referitor la un lucru care intre timp a devenit evident si anume ca, atit ponta(naumski) cit si antonescu, au fost desemnati de basescu la conducerea partidelor pe care le reprezinta, doi oameni care se indoaie "din sale" in fata ticalosului, care, la rindul sau a fost promovat si sustinut de iliescu si clica nomenclaturistilor comunisti..intre timp, lichelele nomenclaturisto-securistice (cei vechi) si-au plasat odraslele incompetente cam peste tot si scenariul trebue rescris, nu de alta, dar putziflengherii astia necopti au adus economia tarii in preagul dezastrului (sova,voinea, chitoiu, ala de la justitie, samd) ..in orce caz opnia mea este ca: - Maramoiul ticalos si obraznic Naum zis PONTA SI KLIKA TREBUIE STRIVITI (sau decapitati), SA NU MAI EXISTE PRINTRE NOI – O SHLEAHTA DE OBRAZNICI INCOMPETENTI SI CRIMINALI – FACETI CEVA CA ALTFEL VOM IESI NOI OAMENII CU COASA SI TOPOARELE SI VA VOM CASAPI SI PE VOI, CEI CARE II ACOPERITI si ii metineti l

Anonymous said...

Guvernul așteaptă sugestii de la mediul de afaceri pe tema noului proiect de Cod Fiscal și a proiectului de Procedură Civilă până în septembrie, deoarece până în acea lună cele două acte normative nu vor fi trimise în Parlament, a spus astăzi premierul Victor Ponta în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.




Pe agenda întâlnirii cu mendiul de afaceri s-au aflat reducerea fiscalității asupra muncii si noul cod fiscal și de procedură fiscală.

Angela Roșca, partener TaxHouse, a cerut ca mediul de afaceri să fie consultat în legătură cu proiectul noului Cod Fiscal, care prevede modificări în domeniul taxelor și impozitelor.

Oamenii de afaceri au spus premierului că reducerea CAS este o măsură foarte bună, cu condiția să fie sustenabilă pe termen lung.

Oamenii de afaceri au insistat ca soluția reducerii CAS să fie sustenabilă pe termen lung și au insistat asupra îmbunătățirii colectarii și eficientizării colectării bugetare.

Din Coaliția pentru Dezvoltarea României fac parte AmCham Romania, AOAR, FIC și Romanian Business Leader.

Anonymous said...

Autorităţile turce au arestat, azi, peste 55 de înalţi responsabili ai poliţiei în cadrul unei anchete penale privind acuzaţiile de corupţie şi abuz de putere, continuând acţiunea de epurare din poliţie şi magistratură, au relatat canalele turceşti de televiziune.




Patruzeci de înalţi responsabili în activitate sau pensionari au fost arestaţi la Istanbul, inclusiv fostul şef al unităţii antiteroriste a poliţiei din Istanbul Omer Kose. Ceilalţi 15 au fost reţinuţi în alte oraşe, scrie AFP, citată de Agerpres.

Valul de represalii înainte de alegerile prezidenţiale din august din Turcia vizează mai ales mişcarea lui Fethullah Gülen, fost aliat al premierului islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan, acuzat că a manipulat ancheta referitoare la un vast scandal de corupţie în care sunt implicaţi premierul şi anturajul său