Tuesday, June 28, 2011

Avocatul Pompiliu Bota care a infiintat incepand cu anul 2004 barouri paralele in intreaga tara, a castigat definitiv procesul penal pe care l-a avut cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Gheorghe Florea. Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a stabilit, prin sentinta penala definitiva, ca solutia de NUP a procurorilor data in cazul plangerii formulate de UNBR – Gheorghe Florea, impotriva UNBR – Pompiliu Bota este legala si ca nu poate fi vorba sub nicio forma de savarsirea infractiunilor de uzurpare de calitati oficiale ori de practicarea fara drept a profesiei de avocat sau inselaciune. Judecatoria Sectorului 1 a confirmat sustinerile procurorilor potrivit carora Legea 51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat “nu contine prevederi referitoare la desfiintarea vechilor structuri si infiintarea de noi structuri ale avocatilor, inclusiv problema patrimoniului, ci reglementeaza modul de organizare si exercitare a profesiei”. In schimb, in cazul structurilor lui Bota, instanta a retinut ca acestea “nu au caracter obscur, clandestin”, iar membrii lor nu se fac vinovati de savarsirea infractiunilor reclamate de UNBR – Gheorghe Florea. (sursa Lumea Justitiei)

1 comment:

Anonymous said...

Foto: Intact Images/EPA
Ministrul francez de Finanţe, Christine Lagarde, este noul director al FMI, după ce funcţia a rămas vacantă în urma demisiei lui Dominique Strauss-Kahn. Christine Lagarde este prima femeie şef al FMI. Mandatul său este de cinci ani şi va începe la 5 iulie 2011, potrivit Reuters.

Lagarde a scris pe contul de Twitter: "Sunt onorată şi încântată că FMI mi-a acordat poziţia de director".

Candidatura ministrului francez a venit pe fondul criticilor vehemente ale marilor economii emergente, care au dorit încetarea dominaţiei europene asupra acestui post. Mai exact, Brazilia, Rusia, China şi Africa de Sud au criticat, iniţial oficialităţile europene pentru că doreau continuarea tradiţiei stabilită după cel de-al Doilea Război Mondial, conform căreia poziţia de director general al FMI revine în mod automat unui european.

Ulterior, China, Rusia şi Brazilia şi-au schimbat poziţia. Acest fapt a determinat decizia finală.

Statele emergente invocau că directorul general al FMI ar trebui să fie desemnat în funcţie de competenţă, nu de naţionalitate. Ministrul francez a refuzat să comenteze informaţiile.

În timpul turneului internaţional de promovare a candidaturii la şefia Fondului, Christine Lagarde a susţinut că problemele legate de datoriile de stat ar fi o prioritate pentru FMI sub conducerea sa.

Dominique Strauss-Kahn, fost ministru de finanţe în Franţa, a demisionat în luna mai din poziţia de director general al FMI, după ce a fost arestat la New York sub acuzaţii de tentativă de viol.

FMI şi Banca Mondială au fost create în urma Conferinţei de la Bretton Woods din 1944, unde a fost convenită înţelegerea nescrisă ca şeful Fondului să fie întotdeauna un european, iar preşedintele BM un american.